MetaFrame Presentation Server 4.0: Administration

MetaFrame Presentation Server 4.0: Administration examen dient gedaan te worden voor de titel van CCA PS 4.0. Naast het examen 1Y0-256 dient er een Elarning 1455AW gedaan te worden dit is eigenlijk als kennis making met de stof. Hier wordt het gelijk duidelijk of je klaar bent voor de cursus en of zelf studie. Er wordt van je verwacht dat je een redelijke kennis hebt van Windows 2000 en 2003 server, Active directory, DNS en netwerken. Het liefst ook nog enige ervaring van Microsoft Terminal server.

Om de voorbereiding te doen het het mooiste dat je VMware of Microsoft Virtual server tot je bechikking hebt. Dit zodat je ook een test omgeving kunt bouwen in een snelle tijd. Hierop installeer je dan de volgende Wijndows 2003 servers.

  • 1 * Active directory domain controller.
  • 2 * Member servers (later worden dit de Citrix servers)
  • 1 *  Windows XP client.

 

Als je deze omgeving klaar hebt kan je beginnen met het lezen van de Citrix Administrator Guide en de verschillende web bronnen zoals de Citrix website maar ook Brain madden en Thomas Kötzing als je deze web bronnen hebt dan kom je een heel eind. Verder is het aan te raden om bij Citrix een trail set aan te vragen hier bij zit namelijk een trail 90 dagen code waarmee je dan zonder zorgen kan testen.