VMworld – Zondag

Het is zondag erg vroeg als ik de auto start om te vertrekken naar VMworld 2008 in Cannes (FR).

Het is de eerste keer dat VMworld in Europa gehouden wordt, dus Compello is erbij. En dat het allemaal vlekkeloos verloopt kan ik niet zeggen. Maar we zijn uitdagingen gewend dus dat mag de pret niet drukken. Een aantal uitdagingen. Geen Hotel = Andere plaats boeken. Geen Vlucht = Met de auto. 😉 3 red bulls erin en toch een soort van vliegen.


8.00 Vertrek uit Zevenaar met de auto volgetankt hoop ik maar dat de reis voorspoedig gaat.

10.30 in het zuiden van Limburg gooi ik de tank nog ff vol met de tankpas.

11.00 Rij Luxemburg in

12.30 Frankrijk de grens gepasseerd.

20.15 na 12,5 uur tuffen ben ik in Cannes, tijd voor een borrel.

 

Laptop aangesloten en JA internet, ben toch wel snel gelukkig.

 

Nog even bij de receptie in het hotel gecheckt hoe het makkelijkste bij VMworld te komen en toen de oogjes gesloten. In slaap komen kan ik me niet meer herinneren.

 

 

Vandaag lekker vroeg opgestaan voor diegene die mij goed kennen weten dat ik niet graag om 6:30 naast het bed sta, maar ja ik heb er zin in. Volgens de receptie kan je hier in het hotel al om 7 uur voor het boterhammetje terecht. Nou hier werken dus Basjes. Om 7:15 nog niets, houden zeker ook niet van vroeg opstaan.

 

nou om 7:50 het busje gepakt heerlijk zon volle school bus, ik heb nog geprobeerd er iets van die gasten te verstaan maar volgens mij leren ze hier een andere Franse taal dan dat ik ooit op school gehad heb 😉

 

om 8.15 even rond kijken in de haven van Cannes toch wel leuke bootjes. Aan de auto’s die er voor staan zullen de eigenaren wel ergens anders zijn. Vervolgens doorgelopen naar de registratie balie. Kaart gekregen en de documentatie. Toen naar de opening keynote van de bobo’s van VMware. Toch vreemd denk ik dan…..Waarom heb ik een andere pas dan de rest..

 

Toen viel het kwartje : Ik ben niet ingeschreven voor VMworld, goh het zal ook eens goed gaan.

 

Om 10.00 na zwaaien met de credit kaart was ik inmiddels ook in het bezit van een mooie pas voor de komende dagen.

 

Toen het verdere programma.

 

 

Vandaag verder naar de volgende technische sessies geweest.

 

VMware Thinstall -> Product review en roadmap.

 

Dit is de laatste overname van VMware en eens een product wat niet van de markt getrokken wordt maar nog steeds beschikbaar blijft. Overigens zet VMware hier wel groot op in en ik zie ook zeker de meerwaarde hiervan en niet alleen in VDI oplossingen. VMware zet het in om de basis van Virtual machines gelijk te houden en de software die er op draait centraal te beheren en te patchen.

 

Test het zelf : www.vmware.com/go/thinstall overigens geen agent nodig om thinstall te gebruiken deze zit in de package, de thinstall loader.

 

VMware – Site Recovery manager

 

Dit is een nieuw product van VMware en is nu beschikbaar in beta. Dit kan gebruikt worden in DR sites. het voordeel is dat het complete DR draaiboek in Virtual Center zit en ook getest kan worden (Fensing en LUN isolatie). het nadeel is dat het alleen gebruikt kan worden in een failover. Fail back is standaard niet mogelijk. Het is ook alleen geschikt voor VMware omgevingen en niet voor Fysieke omgevingen. Verder is het uiteraard wel mogelijk om 2 sites gekruist te beveiligen voor een systeem beheerder met Pyromaan trekjes.

 

 

Het middag programma

 

– VMware Lifecycle Manager

Nieuw Product voor het 2e kwartaal, hiermee is het mogelijk de levensloop van een VM in te regelen. Het komt in 2 smaken Standaard en een versie die volledig aan te passen is voor grote omgevingen.

 

– VMware Stage Manager – OTAP voor Vmware, het werkt samen / naast Lab manager alleen is het verschil dat het niet om de gebruiker heen is gemaakt maar meer om de verschillende omgevingen te beheren tot en met Productie.

 

 

– Best practices for VI3 v 3.5 – Standaard verhaal niet echt bijzonder.

– Managing Patches and Updates for ESX Server Hosts and Virtual Machines. with VMware Update Manager – Inmiddels wel bekend. Is een must voor productie omgevingen met minimaal 3 ESX servers en shared storage. Voor Windows machines komt straks ook een koppeling met WSUS en dan vind ik het ook handig voor VM’s tot dat gerealiseerd is even wachten met het patchen van VM’s.